Onderstaand overzicht van de fractieleden van GroenLinks Pijnacker-Nootdorp:

Wineke ’t Hart,

Mijn naam is Wineke ’t Hart, geboren in 1964. Ik woon naar volle tevredenheid in Nootdorp met mijn man en twee kinderen, die hier op de basisschool zitten. Mijn politieke carrière ben ik begonnen tijdens mijn middelbare schooltijd door het mede oprichten van Jongeren tegen Kernwapens en een meidentheater. Daarna heb ik ervaring opgedaan bij onder andere FNV-jongeren, Milieudefensie, en als milieu ambtenaar en re-integratieconsulent. Nu werk ik voor mezelf vanuit huis als life-coach, masseur en reikimaster. Daarnaast ben ik overblijf medewerker op basisschool De Winde. GroenLinks heeft goede, concrete ideeën over alternatieve energie, het creëren van werk, eerlijk delen en internationale solidariteit. Ik zet me in voor een samenleving waarin iedereen mee telt en met respect met onze natuur omgaat.

 

Jan Nederveen

Mijn naam is Jan Nederveen. Ik ben 46 jaar en woon 5 jaar in Delfgauw-Emerald. Ik ben getrouwd en heb een dochter van bijna 12 jaar oud.

Ik heb mijzelf aangemeld voor de kandidatenlijst van Groenlinks omdat ik vind dat deze gemeente veel groener en socialer kan worden. Mijn specialisme is verkeer en vervoer. Ik werk bij de gemeente Delft als senior beleidsmedewerker verkeer en vervoer. Verder doceer ik een dag per week Verkeerskunde aan de TU-Delft. Op de TU heb ik voltijd 15 jaar onderzoek verricht naar de naar de verkeerkundige gevolgen van schaalvergroting van onderwijsvoorzieningen zoals verkeersveiligheid, vervoerwijzekeuze en bereikbaarheid. In 2007 ben ik gepromoveerd op de ruimtelijke inpassing van snelwegen en spoorlijnen. Ik heb aangetoond dat reacties van insprekers, overig bijna allemaal burgers, zeer waardevol kunnen zijn voor het inpassen van een (spoor)weg in zijn omgeving. Ik denk dat deze kennis in Pijnacker-Nootdorp goed van pas komt bij de discussies over de Rondweg en de snelwegplannen van het Rijk.
In mijn vrije tijd ben ik coach van het hockey elftal van mijn dochter. In mijn vakanties probeer ik met mijn gezin zoveel mogelijk van de wereld te zien. We plannen zo min mogelijk, we zien wel waar we uitkomen.