Ja op 6 april

Kies voor samenwerking met Oekraïne

Op 6 april mag je je stem uitbrengen over het Samenwerkingsakkoord tussen de Europese Unie en Oekraïne. GroenLinks is voor dit akkoord. Met een ja-stem steun je de Oekraïners op hun weg naar een stabiel en democratisch land.

 

 

Nederland heeft er belang bij dat dit land aan onze Europese buitengrenzen welvarender, rechtvaardiger en stabieler wordt. Het Samenwerkingsakkoord is een vreedzame manier om Oekraïne te ondersteunen op het pad van welvaart, mensenrechten en democratie.

  • Het akkoord heeft tot doel mensenrechten beter te beschermen en democratie en rechtsstaat te versterken; het verplicht Oekraïne tot het stellen en handhaven van duidelijke en eerlijke regels.
  • Het zorgt ervoor dat we nauwer gaan samenwerken op allerlei terreinen. Hiermee helpt het akkoord Oekraïne om armoede, corruptie en rechteloosheid te bestrijden.
  • Het wordt ook eenvoudiger en goedkoper voor bedrijven om producten te importeren uit en exporteren naar Oekraïne. Samenwerken is daarmee goed voor hun én voor onze welvaart.